kØREPRØVE

Efter du er færdig med den teoretiske og praktiske undervisning, skal du gennemgå og bestå en køreprøve, før du kan kalde dig bilist og får dit kørekort. Når prøven er bestået, er dit forløb hos Vallensbæk Køreskole afsluttet.

Køreprøve hos vALLENSBÆK KØRESKOLE

En køreprøve er den store afslutning på hele forløbet med teoriundervisning og køreundervisning. Under prøven kommer dine kørefærdigheder og -adfærd på prøve. Det er noget, som mange ser frem mod med stor nervøsitet og angst, og det er naturligt nok. Under undervisningen sørger for vi forberedelse og tilvænning, så du føler dig klar til køreprøven. Det er aldrig en skam at tage en ekstra køretime eller to, inden man tager køreprøven.

Udover at have styr på selve kørslen, er det vigtigt at den kørende demonstrere teknisk viden om bilen. Det er nemlig noget af det, du bliver bedømt på og spørges ind til af den motorsagkyndige under prøven.

Hvad skal man være opmærksom på til køreprøven?

Under en køreprøve er der mange ting, som man skal være opmærksom på og have styr på. Noget af det vigtigste er, at du overholder færdselsreglerne og demonstrerer det under din køreprøve. Nogle af de vigtigste ting, som man skal være opmærksom på, er: 

Sørg altid for at overholde din vigepligt.

Du bør altid orientere dig korrekt. Hver eneste gang du skal foretage højre- eller venstresving, sammenfletninger, parkering eller lignende, skal du orientere dig korrekt ved at tjekke spejle og skulder. 

Du skal placere dig korrekt på vejen, når du kører. Hold afstand til andre mod- og forankørende billister, og hold dig i midten af højre vejbane. 

Vær opmærksom på fartgrænse, færdselstavler og andet, som har en betydning for din kørsel, og tilpas din kørsel derefter. 

Hav styr på bilen og trafikken, og tilpas din kørsel derefter. Det er vigtigt, at du kan demonstrere, at du kan betjene bilen og orientere dig i forskellige typer trafik. 

Det er vigtigt at fastslå, at du ikke skal køre perfekt for at bestå køreprøven. Fejl kan ske i trafikken. Det handler om at minimere fejlene og påvise, at du mestrer de mest afgørende parametrer i føringen af bilen. Du skal i bund og grund blot vise, hvad du har lært i køre- og teoritimerne. 

Hvis du er klar til at tage kørekort, kan du tilmelde dig et hold hos Vallensbæk Køreskole i dag. Vi starter løbende nye hold, så du kan begynde snarest. 

Kontakt os for spørgsmål

Har du nogle spørgsmål, så kan du kontakte os via vores kontaktformular.
Vi bestræber efter at besvare op din henvendelse inden for 24 timer.

Send os en besked